Home »

Gănescu (COPAC): Din punct de vedere al costurilor, este mult mai eficient să previi şi să vaccinezi

Gănescu (COPAC): Din punct de vedere al costurilor, este mult mai eficient să previi şi să vaccinezi

Gănescu (COPAC): Din punct de vedere al costurilor, este mult mai eficient să previi şi să vaccinezi
 

Un sondaj în rândul pacienţilor şi aparţinătorilor arată că 78% dintre aceştia consideră că vaccinurile pentru adulţi trebuie să fie compensate, a declarat, joi, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Radu Gănescu.

Totodată, 74% dintre cei care au răspuns la chestionar au spus că este important ca în România să existe o schemă de imunizare a adulţilor.

"Din punct de vedere al costurilor, este mult mai eficient să previi şi să vaccinezi. (...) Ştim că sunt la ora actuală foarte multe vaccinuri care protejează pacienţii, că evoluţia tehnologiei, evoluţia medicală, evoluţia ştiinţifică ne-au arătat că orice se poate face şi cred că am văzut cu toţii în această perioadă a pandemiei. Ştim că ne putem proteja de cel puţin 17 boli infecţioase pe parcursul vieţii. (...) Am încercat să facem un chestionar şi am încercat să îi întrebăm dacă ei consideră, din punct de vedere al patologiilor sau din punct de vedere al necesităţii, ca şi în România să existe o schemă de vaccinare a adulţilor. Marea majoritate - mă refer la peste 74% dintre ei - au spus că da, ar fi important ca şi în România să existe o astfel de schemă. (...) Din chestionarul făcut de noi avem un răspuns la fel de important ca şi încredere în vaccinare sau dorinţa de a exista programe de vaccinare. Faptul că peste 78% ne-au spus că vaccinurile ar trebui să fie compensate sau să aibă o formă de compensare. (...) Ca pacienţi suntem clar pro-vaccinare", a spus Radu Gănescu.

El a participat la dezbaterea online "Accesibilitate vs. informare în vaccinarea pe durata întregii vieţi", organizată de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

2022-04-28 18:24:12
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!