Home »

Rusia anunţă finalizarea testării rachetei de croazieră hipersonice Zircon

Rusia anunţă finalizarea testării rachetei de croazieră hipersonice Zircon

Rusia anunţă finalizarea testării rachetei de croazieră hipersonice Zircon
 

Rusia a finalizat testarea rachetei de croazieră hipersonice Zircon şi o va desfăşura înainte de sfârşitul anului pe o nouă fregată a Flotei Nordului, a anunţat miercuri un înalt oficial militar rus, citat de Reuters.

Aleksandr Moiseev, comandantul Flotei Nordului, a declarat că fregata Amiral Golovko va deveni prima înarmată permanent cu Zircon (Ţircon, în original n.r.), a relatat agenţia de presă rusă TASS, citată de Reuters.


Preşedintele Vladimir Putin a descris Zircon ca parte a unei noi generaţii de sisteme de arme de neegalat, capabilă să zboare cu viteze de nouă ori mai mari decât viteza sunetului.

Rusia a suferit pierderi grele în timpul războiului ei de trei luni în Ucraina, dar a continuat să efectueze teste cu cele mai noi rachete.

Ministerul Apărării rus a anunţat săptămâna trecută că a testat cu succes lansarea unei rachete de croazieră Zircon de pe o navă din Marea Barents către o ţintă aflată la aproximativ 1.000 km distanţă în Marea Albă.

Printre altele, Rusia a declarat miercuri că decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei sisteme avansate de rachete şi muniţie este extrem de negativă şi ar creşte riscul unei "confruntări directe", notează Reuters.

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat agenţiei de presă RIA Novosti, preluată de Reuters, că Moscova vede ajutorul militar al SUA către Ucraina ca "extrem de negativ".

Riabkov a făcut referire la planurile SUA de a furniza Kievului HIMARS, Sistem lansator multiplu de rachete cu bătaie mare, ca parte a celui mai recent pachet de ajutor militar.

"Creşterea continuării furnizării de arme sporeşte riscul unei astfel de evoluţii", a spus Riabkov, referindu-se la o "confruntare directă". Potrivit lui Riabkov, timp de mulţi ani, Statele Unite nu au încercat să facă nimic pentru a rezolva conflictul din Ucraina, iar după "începerea operaţiunii speciale" ruse, ele "pur şi simplu au dărâmat resturile unei abordări responsabile şi sănătoase a situaţiei" şi "Washingtonul se străduieşte acum să facă totul pentru a provoca o înfrângere strategică Rusiei".

AGERPRES/(AS - editor: Sorin Calciu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

2022-06-01 12:23:03
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!