Home »

Ministrul Tudorache: Nu se supraveghează video votul ca atare între deschiderea urnelor și închiderea lor

Ministrul Tudorache: Nu se supraveghează video votul ca atare între deschiderea urnelor și închiderea lor

 

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a precizat marți că în ziua alegerilor parlamentare nu se supraveghează video votul ca atare, ci doar perioada în care sunt numărate buletinele.

"Vreau să subliniez că au fost anumite neînțelegeri asupra perioadei care va surprinsă video, să spun această perioadă, (...) precizez că este vorba doar de perioada în care sunt numărate voturile, deci nu se supraveghează video votul ca atare între deschiderea urnelor și închiderea lor", a declarat Tudorache, marți, în deschiderea ședinței Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților.

Ministrul a mulțumit reprezentanților STS pentru modul în care au pregătit tehnic această măsură de supraveghere și că au adaptat "în termen record" aplicația de pe tablete care să permită înregistrarea.

"Vreau să mulțumesc și colegilor de la AEP care au lucrat cu noi pentru e laborarea procedurilor ce urmează a fi aplicate de către operatorii tabletelor, pentru ca această fază să fie bine implementată și să nu avem diferențe de înțelegere sau de aplicare a acestei măsuri între o secție și alta", a spus Dragoș Tudorache.

Potrivit acestuia, în ceea ce privește achiziționarea ștampilelor și a timbrelor autocolante, procedura este în stadiu final.

"Suntem deja în stadiul final pe două achiziții. Prima — în ceea ce privește ștampilele cu mențiunea 'votat', unde înțeleg că etapa finală din SEAP a fost finalizată și așteptăm semnarea acordului cadru pentru 15 noiembrie. De asemenea, furnizarea timbrelor autocolante, în jur de 19 milioane, din câte am înțeles. Procedura simplificată a fost finalizată. Atribuirea s-a făcut, iar pe 9 noiembrie se va semna acordul cadru", a explicat Tudorache.

Tudorache a mulțumit personalului Ministerului Afacerilor Externe și celor de la AEP pentru modul în care au colaborat pentru a finaliza lista secțiilor din străinătate.

"Este foarte important să facem o verificare a stadiului în care suntem pentru pregătirea desfășurării alegerilor. Tocmai pentru că suntem la începutul campaniei electorale, vreau să reînnoiesc mesajul pe care l-am mai dat de câteva ori atât colegilor de aici, din structurile centrale ale Ministerului Afacerilor Interne, dar și colegilor prefecți în ceea ce privește neutralitatea politică, echidistanța în perioada electorală. Este foarte important pentru noi, pentru toți profesioniștii care lucrează în acest minister, să arătăm că nu ne implicăm nici într-un fel altfel decât în a pregăti cât putem de bine acest proces electoral", a mai spus ministrul, înainte de începerea unei videoconferințe cu prefecții din toate județele, pentru a vedea dacă sunt probleme în implementarea măsurilor la nivel județean.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

2016-11-08 10:36:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!