Home »

Dragnea: PSD nu susține organizarea unui referendum în aceeași zi cu alegerile parlamentare din 11 decembrie

Dragnea: PSD nu susține organizarea unui referendum în aceeași zi cu alegerile parlamentare din 11 decembrie

 

PSD nu susține organizarea unui referendum în aceeași zi cu alegerile parlamentare din 11 decembrie, a declarat, vineri, președintele partidului, Liviu Dragnea.

El a anunțat că le cere explicații pe această temă celor doi inițiatori — senatorii PSD Titus Corlățean și Ovidiu Donțu — și totodată să retragă această inițiativă.

"PSD nu susține organizarea unui referendum pentru modificarea Constituției în aceeași zi cu alegerile pentru Parlamentul României. Știu că a fost inițiativa unui coleg. PSD nu susține această inițiativă din mai multe motive. Dezbaterea în sine este una foarte profundă și subiectul este foarte profund și nu vreau ca dezbaterea și discuțiile despre tema acelui referendum să fie amestecate cu campania electorală. De asemenea, 11 decembrie este o zi extrem de importantă pentru viitorul României și cred că românii ar trebui să aibă posibilitatea să discearnă (...) ce trebuie să facă fiecare partid. Amestecarea acestor două teme de dezbatere nu face bine. Poporul, românii trebuie să decidă prin referendum, dar nu organizat odată cu alegerile", a subliniat președintele PSD într-o conferință de presă.

Senatorii PSD Ovidiu Donțu și Titus Corlățean au depus la Senat un proiect de lege pentru organizarea și desfășurarea referendumului național privind revizuirea Constituției. Conform acestuia, cetățenii României sunt chemați să își exprime voința prin vot în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire, iar cheltuielile pentru organizarea referendumului se suportă de la bugetul de stat pe anul 2016, cerându-se procedură de urgență pentru adoptarea legii în Parlament.

AGERPRES/(AS — autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lăzăroiu)

2016-11-04 12:19:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!