Home »

CNSAS: Șase candidați la alegerile parlamentare au decizii definitive de colaborator sau lucrător al Securității

CNSAS: Șase candidați la alegerile parlamentare au decizii definitive de colaborator sau lucrător al Securității

 

Șase candidați la alegerile parlamentare din 11 decembrie au decizii definitive de colaborator sau lucrător al fostei Securități, iar verificările continuă, a anunțat joi Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Cei șase — cinci foști colaboratori și unul fost lucrător al Securității — au fost identificați după primirea de la birourile electorale județene a datelor privitoare la un număr de 5.164 de candidați, potrivit unui comunicat al CNSAS.

"Facem cunoscut faptul că pe numele următorilor candidați există hotărâri definitive și irevocabile prin care instanța competentă a constatat existența calității de colaborator al Securității sau a calității de lucrător al Securității: Alexandru Andrei (candidat în circumscripția electorală București) — colaborator al Securității; Calotă Samuel (candidat în circumscripția electorală Teleorman) — colaborator al Securității; Ganea Ion (candidat în circumscripția electorală Tulcea — lucrător al Securității; Manole Victor (candidat în circumscripția electorală Covasna) — colaborator al Securității; Popovici Anton Teodor (candidat în circumscripția electorală Vaslui) — colaborator al Securității; Turda Gheorghe (candidat pentru diaspora) — colaborator al Securității", se precizează în comunicat.

Florian Bichir, membru al Colegiului CNSAS, a declarat pentru AGERPRES că se continuă verificarea candidaților la alegerile parlamentare, pe măsură ce sunt primite datele referitoare la aceștia.

"Noi continuăm verificarea candidaților, acum i-am amintit pe cei care au decizii definitive, sunt colaboratori cu acte în regulă. Deci este vorba de colaboratori confirmați", a precizat Bichir.

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central, pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie s-au înscris 6.476 de candidați.

AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

2016-12-08 13:51:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!