Home »

MAI: 72 de persoane arestate la domiciliu au votat până la ora 15,30

MAI: 72 de persoane arestate la domiciliu au votat până la ora 15,30

 

ORA 16. 25 De la începerea procesului de votare la alegerile locale de duminică au votat 72 de persoane arestate la domiciliu, care au depus cereri pentru a-și exercita acest drept, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

"În ceea ce privește persoanele arestate la domiciliu care au depus cereri pentru a vota cu urna specială, 56 și-au exercitat deja acest drept. Celelalte 16 (persoane arestate la domiciliu — n.r.) s-au deplasat la secțiile de vot cu aprobarea instanței", a spus Dajbog.

Ea a precizat că angajații MAI urmăresc în continuare procesul electoral.

"Angajații Ministerului Afacerilor Interne vor acorda în continuare maximă atenție modului de desfășurare a procesului electoral și vor sancționa orice încălcare a legii", a punctat Dajbog.

ORA 13.18 MAI: 111 persoane arestate preventiv votaseră până duminică la prânz

Dintre cele 138 de persoane din centrele de reținere și arest preventiv care au depus cerere pentru a vota la alegerile locale prin intermediul urnei speciale, votaseră, până duminică la prânz, 111 deținuți, a informat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

"Menționez că 10 dintre persoanele care au depus cerere nu aveau de fapt voie să-și exercite dreptul de vot", a spus Dajbog.

Ea a amintit că IGPR asigură măsurile necesare pentru a permite persoanelor aflate în centrele de reținere și arest preventiv ale unităților de poliție să-și exercite dreptul de vot.

"Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân mobilizate în întreaga țară pentru a gestiona cu maximă responsabilitate orice situație care ar putea perturba procesul electoral", a arătat purtătorul de cuvânt al MAI.

Următoarea declarație de presă referitoare la misiunile desfășurate de structurile MAI va avea loc la ora 15,30.

AGERPRES/(A — autori: Daniel Alexandru Florea, Mădălina Cerban, editori: Georgiana Tănăsescu, Claudia Stănescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

2016-06-05 13:25:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!