Home »

O PERSONALITATE PE ZI: Actorul de comedie Benny Hill

O PERSONALITATE PE ZI: Actorul de comedie Benny Hill

O PERSONALITATE PE ZI: Actorul de comedie Benny Hill
 

Celebrul actor britanic de comedie Benny Hill, pe numele său real Alfred Hawthorne Hill, s-a născut la 21 ianuarie 1924, la Southampton, în sudul Angliei.

De mic copil, a fost atras de teatru. Şi-a făcut stagiul militar în ultimii ani din cel de-al Doilea Război Mondial, când a şi început să susţină spectacole de comedie. După terminarea războiului, s-a mutat la Londra şi a început să lucreze la diferite teatre de revistă, adoptând numele de Benny Hill, în onoarea idolului său, comediantul Jack Benny, notează site-ul www.imdb.com.

Pentru o perioadă scurtă de timp, a format un duet cu Reg Varney, alături de care a susţinut spectacole radiofonice. Dar adevăratul său talent avea să fie pus în valoare mult mai bine în faţa camerelor de luat vederi, lucru dovedit în spectacolul de televiziune "Hi There" din anul 1949.

Hill a fost unul dintre cei mai tradiţionali comedianţi, programele sale având rădăcini adânci în teatrele de revistă, oferind telespectatorilor scenete cu melodii hazlii, bazate pe subiecte obişnuite, din rutina zilnică. Deşi încă din anul 1955 avea propria sa emisiune (''The Benny Hill Show'') la postul de televiziune BBC, s-a bucurat de cel mai mare succes în anii ‘60, când emisiunile de comedie înregistrau audienţe maxime. În aceeaşi perioadă, s-au lansat şi alţi comedianţi, dar niciunul nu s-a bucurat de acelaşi succes. Parte din acest succes pe care îl avea Hill se datora textului, scris de el însuşi, notează site-ul http://bennyhill.co.uk.

În 1969, a semnat un contract cu Thames Television, unde a mutat emisiunea ''The Benny Hill Show''. Începând din anul 1979, aceasta a fost difuzată şi în America, unde protagonistul s-a bucurat de un succes extraordinar. Emisiunea a fost distinsă cu premiul BAFTA şi cu ''Trandafirul de aur'' de la Montreux.

Benny Hill a avut apariţii şi în filme precum ''The Italian Job'' (1969), ''Chitty Chitty Bang Bang'' (1968) şi ''Those Magnificent Men in Their Flying Machines or How I Flew from London to Paris in 25 hours 11 minutes'' (1965). El nu a fost doar un actor talentat, ci şi cântăreţ.

Cariera sa în televiziune s-a încheiat în anul 1989, când televiziunea Thames a reziliat contractul pentru emisiune. A apărut pe ecrane ultima dată în 1991, când i s-a dedicat o oră în serialul documentar realizat de BBC, ''Omnibus''. A murit la 20 aprilie 1992, în urma unui atac de cord.

AGERPRES/(Documentare-Andreea Onogea, editor: Mariana Zbora-Ciurel, editor online: Irina Giurgiu)

 

Sursa foto: bennyhillofficial/facebook.com

2019-01-21 11:00:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!