Home »

Proiect ADPD "Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo"

Proiect ADPD "Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo"

Proiect ADPD
 

Proiect ADPD  "Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo"


De mulţi ani, fotbalul nostru nu mai atrage fanii ca pe vremuri, numărul lor fiind într-o continuă scădere. De aici se naşte întrebarea, de bun simţ, ce facem?

Pe pagina de facebook "Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo România - Oficial" suporterii dinamovişti din ţară şi străinătate se mobilizează în vederea preluării a 51% din acţiunile clubului Dinamo, în încercarea de a-l salva şi a-l readuce în prim-planul fotbalului românesc şi european.

Totul a început din convigerea câtorva dinamovişti entuziaşti, vechi suporteri, care cred cu tărie că ideea de socios este soluţia care poate revitaliza FC Dinamo şi care, dealtfel, poate revoluţiona întregul fotbal românesc, fenomen care a avut mult de suferit sub patronajul unor aşa zis investitori, multe dintre echipele de tradiţie au trebuit să pornească din nou de la zero. Iar ca exemplu în acest sens sunt campionatele din ţări vest europene precum Germania, Spania, Portugalia, etc, unde fanii deţin în totalitate sau au peste 51% din acţiuni (Real Madrid, Barcelona, Benfica, Bayern,…)De ce acum?

Fiindcă acum ne aflăm într-un moment dificil, la o răscruce de drumuri, asta datorită managementului defectuos al patronilor care au deţinut Dinamo în ultimii ani. ADPD îşi propune crearea unei emulaţii în rândul fanilor, responzabilizarea lor. Cotizând şi devenind membri cu drept de vot fanii vor simţi că acest club le aparţine, că ei sunt cei care vor scrie istoria de acum încolo şi nu vor mai depinde de toanele unui patron. Efortul participativ al suporterilor nu va exclude integrarea celor mai pricepuţi şi mai creativi dintre ei în diferitele departamente ale clubului. În viitor, orice suporter dinamovist va putea lucra pentru Dinamo! Deşi proiectul are doar câteva luni, sunt foarte mulţi suporteri care şi-au declarat sprijinul din dorinţa de a vedea din nou echipa, acolo sus, pe culmile performanţei.

Suporterul trebuie să îşi recapete rolul de vedetă, de "rege" al fotbalului, un rol pe care, în ţările mai sus menţionate şi la revendicat de mult timp.

Asociaţia are 10 membri fondatori, cel mai cunoscut fiind Cornel Dinu, cel care a câştigat 6 titluri de campion sub culorile alb-rosii, a fost declarat de trei ori cel mai bun fotbalist din România, a fost de 45 de ori căpitan al naţionalei pentru care a disputat 75 de partide şi a înscris 7 goluri.

Asociaţia va fi o organizaţie non profit.

Echipa ADPD, împreună cu mai mulţi jurişti, a elaborat statutul asociaţiei care, în cele 17 pagini redactate, cuprinde o sumă a dorinţelor exprimate de suporteri, principiile de organizare şi funcţionare. Acest statut este principial, unul corect şi care asigură transparenţa totală, şi totuşi, în funcţie de propunerile celor interesaţi, poate suporta anumite modificări de natură să definească şi mai bine intenţia noastră de a contura forma cea mai bună de a conduce împreună un club de fotbal absolut uriaş, cu o istorie ce impune respect: Dinamo Bucureşti.

Scopul asociaţiei, aşa cum se regăseşte în statut, este acela de asociere a suporterilor dinamovişti în vederea creării unei reprezentativităţi democratice şi responsabile în structura SC FC Dinamo 1948 SĂ ori a oricărei societăţi care va deţine Fotbal Club Dinamo Bucureşti în viitor, cu scopul creşterii nivelului de organizare, infrastructura şi performanţă sportivă.

Printre principiile de bază se regăsesc următoarele aspecte: transparența (publicarea lunară a unui buletin financiar), un om = un vot, profit reinvestit, reprezentare în AGA de 1/50, etc. Cotizaţiile membrilor asociaţiei vor fi împărţite în mai multe categorii. Persoanele adulte, peste 18 ani vor plăti 400 lei, copiii până la 12 ani - 100 lei, copiii între 12-18 ani vor plăti 200 lei iar seniorii, după împlinirea vârstei de 65 de ani vor cotiza 150 de lei.

ADPD este o organizaţie care nu trebuie confundată cu asociaţia PCH, deoarece sunt diferenţe de abordare a ideii de socios între cele 2 asociaţii. De altfel, vor exista multe lucruri inovatoare în funcţionarea ADPD, care vor face cele 2 asociaţii imposibil de confundat.

ADPD poate fi găsită pe facebook pe pagina Asociaţia *Dinamovişti pentru Dinamo* România - Oficial iar în momentul primirii statutului juridic va fi prezentat şi un site web.

ADPD invită toţi dinamoviştii adevăraţi să participe la realizarea acestui proiect.

TOTUL PENTRU DINAMO!

Claudia Sebok şi Denis Todea - coordonatori zonali ai Asociației Dinamoviști pentru Dinamo

2018-06-25 14:46:00
Vocea României

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!