Home »

Comunicat de presă - Vicepreşedinte PNL, deputat Gigel Ştirbu

Comunicat de presă - Vicepreşedinte PNL, deputat Gigel Ştirbu

 

Ce naşte din comunişti, monarhişti alungă!

Casa Regală va părăsi Palatul Elisabeta după data de 5 februarie, fără să aibă posibilitatea de a-l prelua cu chirie pentru că nu a primit nicio ofertă din partea RAAPPS. Fără prea multe explicaţii, premierul Mihai Tudose a decis, pur şi simplu, să evazueze Casa Regală din Palatul Elisabeta, uitând şi ştergând cu buretele ce a făcut această instituţie pentru România.

A uitat că România este stat membru al Uniunii Europene şi membru Nato datorită reuşitei misiunilor de diplomaţie regală. Încă din primii ani ai negocierilor pentru aderare, Majestatea Sa Regele Mihai I al României şi Familia Regală a României s-au dedicat acestui deziderat, acceptat ca fundamental pentru reintegrarea ţării în Europa şi în axa transatlantică de care, istoric, aparţine.

PSD parcă vrea să minimalizeze sau chiar să şteargă din istoria noastră rolul imens pe care Monarhia l-a avut şi despre care s-ar putea scrie tratate vaste de istorie. În perioada 1866-1947, România şi-a câştigat Independenţa de Stat, la 1877, a devenit Regat, în anul 1881, a cunoscut o modernizare fără precedent, în toate domeniile. Statul român şi instituţiile sale au fost reformate din temelii şi rolul principal al acestei modernizări îl datorăm Monarhiei, care a ştiut să fie un adevărat arbitru între partidele politice şi să reprezinte cu onoare şi demnitate România în străinătate.

Dar toate aceste fapte istorice nu contează pentru Mihai Tudose şi PSD. Deşi acum câteva săptămâni, membrii marcanţi ai PSD au asistat la funeraliile regelui Mihai, plini de pioşenie şi regret, acum dau dovadă de multă ipocrizie şi laşitate. Prin această acţiune neonorantă de evacuare din Palatul Elisabeta, Mihai Tudose tratează Casa Regală ca pe o fundaţie oarecare de 'salvare a păpădiei', dovedindu-se un demn urmaş al lui Ion Iliescu care l-a alungat pe Regele Mihai din ţară, după anii 1990.

Sper ca după această măsură drastică a Guvernului ca Palatul Elisabeta să nu-şi piardă din splendoare, ajungând o clădire prăfuită păzită de un jandarm blazat.

Vicepreşedinte PNL, deputat Gigel Ştirbu

2018-01-12 12:51:10
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!